mandag 3. desember 2012

Skoleverket i USA bruker tortur



Elever har opplevd å få strømsjokk og en rekke andre metoder av lærerne for å oppnå disiplin i skolen i løpet av de siste 10 årene. Først nå kommer skrekkhistoriene ut til offentligheten. 

Av Bente Rønningsen 

En video fra et overvåkningskamera på Judge Rotenberg Center i Massachuchetts i USA, viser en Hendelse som skjedde med den 18 år gamle autisten, Andre McColins i 2002. Han nektet og ta av seg jakken fordi han frøs, de straffet han med og gi han hele 31 strømsjokk imens han lå fastbundet i armer og ben med ansiktet ned.

Hendelsen skjedde for 10 år siden men har ikke blitt vist offentlig før nå, moren til Andre McColins har kjempet veldig for at andre skal få se hvordan sin sønn ble behandlet.

Judge Rotenberg Center forsvarer seg med at de kun bruker strømsjokk i de mest alvorlige tilfellene og at metoden er veldig effektiv. De vil ikke slutte å bruke denne metoden den dag i dag, men de redusere antall støt en elev kan få i et visst tidsrom.

Det er ikke bare Andre McColins som er utsatt for dårlig behandling av ansette ved forskjellige skoler i USA. Det er barn som blir satt inn i isolasjons- rom også kalt ”skrike- rom”. Det er et isolert, mørkt rom uten vinduer. En syv år gammel gutt i Pheonix, Arizona har opp til flere ganger måtte sitte i et slikt rom fra kanskje kl 10:00 om morgningen til når skolen slutter kl 15:00 på ettermiddagen. Hvor han til og med måtte spise lunsjen sin og urinere. Moren til gutten endte med og saksøke skolen for umenneskelig behandling av sin sønn.
Talsperson for skoledistriktet Deer Valley Unified, Heidi Vaga sier at dette er den siste metoden skolene bruker for atferdsprobleme. Hun sier at denne metoden blir brukt fordi lærerene har blitt opplært til å opptre ikke-voldelig mot sine elever i krisesituasjoner og prioritere elevens sikkerhet først til alle tider.

Det som også er ganske urovekkende at det er kun 17 av 52 stater i USA som har klare regler som beskytter ungene mot strenge og nærmest torturerende disiplin- metoder som disse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar