søndag 2. desember 2012

Kontroversiell zombiereklame skaper oppstyr



Zombie reklame fra XXL får kritikk for å være grotesk og useriøs. Etter mange klager måtte XXL fjerne den fra beste sendetid.


Av Kevin Nybakk Tjemsland

VG Nett melder at XXL måtte be TV 2 om å stoppe den nyeste reklamefilmen deres. Grunnen til dette er at XXL har mottatt mange negative tilbakemeldinger fra seere. I denne filmen vises det et idyllsk nabolag. Så kommer det en stor gruppe med Zombier og angriper folkene som bor i der. Zombiene begynner å skyte golfballer mot menneskene, som gjemmer seg bak biler eller løper for livet. En av Zombiene mister begge armene når han slår en golfball. Etter hvert begynner menneskene å kjempe tilbake med diverse sports utstyr.
Kommentarer på XXL sin Facebook side.
Kommentarer på XXL sin Facebook side.

Mange mener at reklamen er grotesk og useriøs. De sier at det kunne virke skremmende for barn. XXL skriver på facebook at: ”Vi har bommet på våre vurderinger på hvordan denne ville bli mottatt. Dette hadde vi faktisk ikke ventet oss”. Poenget med reklamen var å appellere til et yngre publikum. Derfor valgte de å bruke zombier, ettersom at de har vert en kjempetrend over en svært lang tid. XXL sier at reklamen fortsatt vil bli sendt, men ikke i forhold til familieprogrammer.

Avstemning på XXL’s facebook side.
Det er flere som liker reklamefilmen enn det er folk som misliker den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar