mandag 26. november 2012

Etterforsker 22 juli korrupsjon i politiet


22 juli
Kaoset i Oslo 22 juli 2011
Under granskingen av advokat Sigurd Klomsæt kom det frem at en politimann skal ha prøvd å selge NRK hemmelige dokumenter fra 22. Juli

Av Anne Nandini Tengesdal

Sjødin representerer advokat Sigurd Klomsæt som er anklaget for lekkasje av bl.a. et bilde av pågripelsen av Anders Behring Breivik. Sjødin ville fremheve at Klomsæt ikke er den eneste lekkasjen. Han fikk Håkon Haugsbø – programleder for NRK programmet Brennpunkt til å bekrefte dette i et brev. I brevet sier han at de er blitt tilbudt kjøp av dokumenter fra 22. Juli for 30 000 kr. Dette tilbudet ble tilbudt til flere i NRK, men det ble umiddelbart avslått.

«Jeg bekrefter med dette at jeg er kjent med at det har vært forsøkt solgt interne politidokumenter til en norsk redaksjon. Det er snakk om etterforsknings- og avhørsdokumenter fra politiarbeidet etter 22. juli i fjor. En ikke navngitt tjenestemann skal ha krevd 30 000 kroner for dokumentene, formidlet via en mellommann. Jeg er ikke kjent med om noen i redaksjon har betalt for denne typen informasjon», skriver Haugsbø.

Spesialenheten har begynt å etterforske dette. Han sier til Aftenposten at dette er en viktig sak, i og med at det kan handle om korrupsjon hos politiet og at det ble krevd penger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar