mandag 3. desember 2012

Tvillinger med forskjellige fedre

Det som gjør Noah og Nora så unike, er at eggene ble befruktet av ulike menn. Dermed er de altså tvillinger, men også halvsøsken. Foto: Privat
Norah og Noah er tvillinger, men de har ikke samme fedre. Dermed er de tvillinger samtidig som de er halvsøsken.

Av Ellen Ånderå

Av hensyn er alle navnene i artikkelen byttet ut.

Tvillingparet er toeggede. Dette er når ett egg i hver av egglederne blir befruktet. I dette tilfellet blir Nora og Noah unike med at eggene er befruktet av to forskjellige menn.

Jannicke og Fredrik var forlovet og ønsket å få barn sammen. I uke 16 mistet de barnet sitt og ønsket derfor å bli gravid på nytt. Men en kveld var Jannicke på besøk til Fredrik sin kamerat, Joakim. Jannicke havnet til sengs med Joakim samme kveld, noe som selvfølgelig ikke var planlagt.
Etter hvert når Jannicke merket symptomene, begynte hun å lure på hvem som var faren. Hun var veldig bekymret for at det kunne være Joakim. Jannicke fortalte etter hvert nyheten til forloveden. Hun forteller at han nok skjønte at det var noe galt i og med at hun oppførte seg så rart og var så betenkt.
Etter ultralydundersøkelse fant hun ut at hun ventet tvillinger. Hun prøvde febrilsk å finne ut hvem som var faren og fant ut at det var i sjeldne tilfeller det kunne være to fedre.

Jordmoren rådet Jannicke til å fortelle forloveden om Joakim. Hun ringte han og fortalte at det ikke var helt sikkert at det var hans tvillinger. Han ble sint, og det ble slutt mellom dem.
Knappe to måneder senere startet fødselen og da var Fredrik likevel med. Hun forteller hvor stor forskjell hun så på Nora og Noah. Han ene så litt utenlandsk ut og lignet på Joakim, mens Noah var helt lys.

Etter DNA-tester på sykehuset fikk Jannicke vite at tvillingene hadde to forskjellige fedre.
Det finnes ikke tall over hvor vanlig det er at tvillinger har to fedre, men det er ingen tvil om at dette er noe som kan skje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar