mandag 3. desember 2012

Politifolk sparkes, slås og trues mer på jobb


Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX
Adnan Naeemer er blitt slått, sparket, bitt, spyttet på, drapstruet og forsøkt stukket ned med kniv mens han har vært på jobb som polititjenestemann.
Av Ida Kristin Solvig

At voldsbruk mot politifolk øker, kommer ikke som noen stor overraskelse for Erik Eriksen og Adnan Naeem, begge polititjenestemenn og tillitsvalgte i Oslo Politiforening. Pr. 1. november var det hittil i år registrert 230 saker i Oslo, mot 197 for hele fjoråret.

Begge har selv kjent volden på kroppen, akkurat som mange av deres kolleger.
-  Det at flere bruker vold mot politiet, gjør at avstanden mellom politiet og vanlige folk kan bli større. Vi må jo være forberedt på at vold kan skje når som helst. Det viser også de sakene som nå skal opp for retten. I en av dem er en nesten 60 år gammel kvinne tiltalt for å ha brukt vold mot politiet, sier sekretær Erik Eriksen i Oslo politiforening.

Har opplevd all slags vold 
Selv har Naeem blitt slått med knyttneve, sparket, spyttet på, han er blitt bitt og truet på livet flere ganger. Han er også blitt truet med kniv og forsøkt knivstukket mens han utførte jobben sin som politimann. Og han var veileder for en politistudent som allerede første dag på jobb ble utsatt for vold.

-  Vold er noe politifolk må være forberedt på - allerede første dag på jobb. Derfor er det viktig at politistudentene har en utdannelse som forbereder dem på hverdagen ute, sier Naeem.

Oslo politiforening er fornøyd med hvordan ledelsen ved oslopolitiet, påtalemyndigheten og domstolene håndterer saker som dreier seg om vold mot politiets tjenestemenn. Men tendensen til grovere vold bekymrer. Det siste året har det vært flere tilfelle av knivangrep mot politifolk, og en politibetjent ble overfalt og alvorlig skadet utenfor et utested i Hegdehaugsveien i mai i år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar